TURVAPAIKANHAKIJAT vs. SUOMALAISET


Mä päätin lopettaa lukemasta turvapaikanhakijoihin liittyviä somekeskusteluja.
Jostain syystä sorrun aina lukemaan facebookin kommenttikenttiä jonkun
julkaisun alla joka kertoo turvapaikanhakijoista. Ja se on aina yhtä suuri virhe.
Kun niitä lukee meinaa pää hajota, se vihainen Roosa kaivautuu esiin sadasosasekunneisssa, tekee mieli pamauttaa jotain.
Niin vihaseksi mut saa kaikki turvapaikanhakijoita tai pakolaisia vastaan olevat ihmiset.
Mun päähän ei mahdu, MITEN, MITEN joku ihminen voi edes ajatella noin?
Voiko se enää olla edes ihminen?



"Menkööt takas sinne mistä tulikin!"

Jos Suomessa olsi sota ja sua ei päästettäs turvaan ni miten sitte suu pannaan?
Miltä itestäs tuntuis jos sut käännytettäs takas sodan keskelle tai vainojen kohteeksi?
Ne ihmiset lähtee pakoon SOTAA. VAINOJA. TERRORISMIA. 
Millainen ihminen täytyy olla että palauttaa ne takaisin sinne?

"Ei niillä näytä mitään hätää olevan. Kädessä kaikki iPhone 6s yms!"

Hei haloo.. ne on paossa SOTAA. Ei välttämättä mitään köyhyyttä. 
Ne voi olla rikkaitakin. Tai vaan ihan tavallista kansaa. Tarvitseeko täälläkään hirveen rikas olla että voi omistaa esm. iPhonen? En ite ainakaa oo rikas ja silti semmosen omistan.
Pointti on se, että ne ihmiset pakenee sotaa, vainoa, terrorismia ynnä muuta kauheutta. Ne on voinu elää siellä ihan melkee samallaista elämää kuin me muut täällä MUUTEN. Niillä voi olla se iPhone tai uudet hienot farkut jalassa. Kyllä niitä sieltä varmasti saa.
Siitä onko jollain vähän kalliimpi puhelin EI VOI perustella onko kotimaa turvallinen vai ei.

"Naiset ja lapset hyväksyisin muttakun tänne tunkee vaan jotain raavaita partavauva nuoria miehiä!"

Siis anteeks mitä? Miksei pojilla ole oikeutta turvalliseen elämään?
Mietitäänpä hetki.. jos sä itse eläisit maassa jossa esimerkiksi nyt ISIS tai muu terroristijärjestö kylvää kauhua ja sota vaanii jokanurkan takana, etkö sä itsekin lähettäis sen "raavaimman" perheenjäsenen hankkimaan hyvän elämän? Sillä nuorella jätkällä voi olla paremmat mahdollisuudet selvitä pitkästä ja vaarallisesta matkasta hengissä. Se voi päästä turvaan, elää hyvää elämää ja hyvällä tuurilla sitten auttaa loppuja perheestään. Ja sinä äitinä/isänä olisit onnellinen että edes joku/jotkut sun perheestä on turvassa.

Ja jos oikeesti mietitään niin totta hemmetissä lähtisi turvaan jos vaan pääsee. Uskallan väittää että aivan varmasti melkein jokainen lähtisi pois ja turvaan jos joutuisi elämään tuollaisessa ympäristössä.


"Ne tulee ja vie meidät naiset Varokaa naiset, mamut tulee ja raiskaa!"

Tää on ehkä typerin (surkea) argumentti tähän asiaan. Jokaisessa kansassa on sekä hyviä että pahoja ihmisiä. Se että jotkut on niitä pahoja, ei tarkota että ne kaikki on!
Kun joku ulkomaalaistaustainen tekee rikoksen niin kaikki uutiskanavat ja lehdet on täynnä juttua siitä. Jos joku kantasuomalainen raiskaa jonkun niin hyvällä tuurilla siitä mainitaan pienesti sen alueen lehdessä jne. Media. Tilanne on uusia ja arka ja media tarttuu siihen kuin kala koukkuun. Kaikki turvapaikanhakijoiden pahat teot julistetaan maailmalle mutta vaikka pahoja asioita tekee koko ajan ihan tavalliset suomalaiset - ketään ei kiinnosta. Koska "noo.. se oli nyt vain tämmöinen, eihän siitä nyt kaikille kananta kertoa". Mm..
Melkein joka päivä jossain päin tapahtuu erilaisia pahoja rikoksia ja tekoja eikä niistä uutisoida. Eikä esimerkiksi kaikki raiskaukset edes tule ilmi. Mutta kas kummaa heti kun asialla on ulkomaalainen niin se onkin niin eri juttu se.

"Menisivät takas jos ei kelpaa. Miks ne valittaa ruoasta jos ne kerta pääs sodasta pois!"

Ensinnäkin. Suurin osa tulijoista on muslimeja. He eivät syö osaa lihaa. Miksi heidän pitäis poiketa aatteestaan vain koska tulevat Suomeen. Sama asia kun vegaanit pakotettaisiin syömään lihaa koska niin tekee enemmistökin. Ja emmehän me niin tee? Koko ajan ajaetaan asiaa että vegaaneilla olisi oikeus saada esm. kouluissa kasvisruokaa. Mikä ero? Mikseivät nämä sitten saa olla syömättä sitä possua?
Toisekseen.. useimmat turvapaikanhakijat tulevat maista joissa ei maitoa juoda tai käytetä kovinkaan paljoa. Onko se ihmekään jos heillä sattuu mahaan = eivät tykkää ruoasta, jos heille syötetään suomalaista ruokaa heti roppa kaupalla jotka tunnetusti sisältävät melkein aina maitoa, maitoa ja maitoa. Ei ne mahat ja elimistö niin nopeasti totu uusiin bakteeristoihin ja ruoka-aineisiin. Niinhän meilläkin voi tapahtua jos syömme uusia ruokia toisella puolella maapalloa.

"Muslimit on tappajia. Islam on vihauskonto".

Suurin osa muslimeista on aivan tavallisia ihmisiä. Vain pieni osa heistä kuuluu näihin
äärijärjestöihin ja ääri-islamiin jotka ovat terroristeja ja ns. "pahoja muslimeja".
Itseasiassa Islam OLI rauhan uskonto alunperin. Koraania on tulkittu väärin, vahingossa ja tahallaan. Varsinkin näissä ääri-islamistisissa piireissä.
Suurin osa muslimeista ei hyväksy terrorismia ja väkivaltaa.
Piste.



Ihmisten pitäisi ymmärtää että he tulevat pakoon sotaa ja huonoja oloja.
Tottakai Suomessakin on epäkohtia ja ihmisiä joista pitäisi huolehtia enemmän. Mutta ei heitä siltikään voi palauttaa takaisin. Se olisi epäinhimillistä sekä myös laitonta.

Ja kyllä, tiedostan että joukossa voi olla pahoja ihmisiä. Tottakai voi. Ja varmasti onkin.
Mutta se ei tarkoita etteikö ketään pitäisi ottaa ja auttaa tai että kaikki pitäisi lähettää pois.
Systeemiä pitäisi parantaa ja tarkentaa, mutta pitäisi pitää muistissa että
suurin osa heistä on vain turvaa kaipaavia ihmisiä.

-Roosa

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Back to the normal life ~

Sisustustarroja !

Welcome to the Kuhmo !