Hyväntekeväisyyttä ja pizzamähöjä!





Kävin tänään koulusta päästyäni tekemässä hieman hyväntekeväisyyttä ja liityin seurakunnan ylläpitämään yhteisvastuukeräykseen. Käytännössä siis kierreltiin pareittain -14c pakkasessa ovelta ovelle Kuhmolaisten taloilla kerjäämässä rahaa.

Kohdehan on tänä vuonna yksinäiset ja syrjäytyneet vanhukset Suomessa ja Gambutsassa (enosaakirjottaa). Ja niitähän täällä riittää. Oikeesti - joka vuosi iha hirvee määrä vanhuksia tekee itsemurhan ihan vaan siksi, koska ne on yksinäisiä!
Yhtesvastuukeräys ottaa kohteeksi aina jonkun ajankohtaisen ongelman - jonkun hiljaisen hädän, jota ei välttämättä aina huomata.
Viimevuon se oli syrjäytyneet ja yksinäiset nuoret - nyt vanhukset.

Siispä kiertelin kaksi tuntia Sophien kanssa ovelta ovelle lausuen aina saman saarnan ja toivoen, että ihmiset olisivat kivoja. Yksi mies tuli avaamaan pelkät kalsarit päällään - toinen nappas meidät sisälle ja oli hyvin pelottava - kolmas huusi ensimmäiset puoli minuuttia koiralleen ja sitte heräs sille "nii mitä asiaa teillä oli?" - ja neljännessä ei ollut aikuisia kotona lainkaan vaan isot koirat avasivat meille oven ja hyppivät päällemme ennen, kuin perheen lapset hakivat ne pois. Että semmoista meininkiä täällä.

Kahden tunnin jäätymisen jälkeen pääsimme kuitenkin Alcille iltapalalle ja saimme vatsamme täyteen pizzaa ja mukaankin vielä jonkun jäämiä koska minähän jaksan ruokaa syödä aina!
Pelottavaa oli, mutta kuitenkin ihan hyvä kokemus ja olihan meillä ihan mukavaakin siellä.

Siispä; jos sulla on mummo ja pappa tai toinen heistä elossa: käy ihmeessä morjenstamassa niitä!
Ne tulee tosi tosi iloseksi kun saavat seuraa ja käydään katsomassa. Keittäkää vaikka kahvit ja jutuskelkaa kaikessa rauhassa (:
Ja jos ovellenne tulee yhteisvastuukeräilijöitä tai törmäätte sellaiseen jossain niin antakaa ihmeessä jotain. Euro tai parikin auttaa jo paljon!
Autetaan yksinäisiä vanhuksia ja isovanhempia siellä Gambutsassakin !

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Back to the normal life ~

Welcome to the Kuhmo !

Teatterilla teatterilla